Η χρήση μπιντέ PopoVrisaki μπορεί να παρέχει ανακούφιση, να αποτρέψει συμπτώματα προτού αυτά εμφανιστούν και σε πολλές περιπτώσεις να εξαλείψει εντελώς συμπτώματα για διάφορα θέματα υγείας.

  1. Πρωκτική Σχισμή (Ρωγμή)
  2. Αιμορροϊδές
  3. Αναπηρία - Υπέρβαρος
  4. Πρωκτικό Συρίγγιο
  5. Πρωκτική Φαγούρα
  6. Ελκώδης Κολίτιδα
  7. Σύνδρομο Ευερεθίστου Εντέρου (IBS)
  8. Η νόσος του Κρον (Crohn's disease)
  9. Oστομία
  10. Ορθική Πρόπτωση

Παρακάτω είναι τα κοινά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει η χρήση μπιντέ

Πρωκτική Σχισμή (Ρωγμή)

Τι είναι

Μια πρωκτική σχισμή μπορεί να είναι πολύ άβολη ή ακόμα και επώδυνη. Είναι ένα μικρό κόψιμο που εμφανίζεται στο εσωτερικό του πρωκτού και προκαλεί πόνο, αιμορραγία αλλά και μολύνσεις σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αιτία

  • Δυσκοιλιότητα
  • Κάθισμα σε σκληρή επιφάνεια (ζύλινη καρέκλα, ποδηλάτης)
  • Χρόνια Διάρροια
  • Πρώην Επέμβαση (κύστη κόκκυγος)

 

Συμπώματα

Εάν έχετε μια πρωκτική σχισμή θα νιώθετε πόνο κατά την εκκένωση του εντέρου, φαγούρα στην περιοχή και μπορεί να παρατηρήσετε αίμα μετά από την αφόδευση.

 

Αντιμετώπιση

Οι περισσότερες πρωκτικές σχισμές φεύγουν σε 4-6 εβδομάδες εάν διατηρήσετε την περιοχή καθαρή και δεν ερεθίσουν τους πρωκτικούς ιστούς. Η χρήση PopoVrisaki μπιντέ μπορεί να είναι πολύ ευεργετική εάν έχετε μια πρωκτική σχισμή. Το σκούπισμα με χαρτί υγείας είναι επώδυνο και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση λόγω βακτηρίων. Xρησιμοποιώντας PopoVrisaki τρεχούμενο, καθαρό νερό ξεπλένει τα υπολείμματα αφήνοντας σας εντελώς καθαρό. Επίσης το νερό θα απαλύνει την τοπική δυσφορία και θα κάνει τους ερεθισμένους ιστούς να αισθάνονται καλύτερα.

 

Αιμορροϊδές

 

Τι είναι

Οι αιμορροΐδες είναι κιρσώδεις φλέβες στην περιοχή του πρωκτού και αυτές μπορεί να είναι εσωτερικές ή εξωτερικές. Είναι δυνατόν να έχετε και τα δύο είδη αιμορροΐδων ταυτόχρονα. Οι εξωτερικές αιμορροΐδες θα προεξέχουν από τον πρωκτό και θα είναι ορατές στο εξωτερικό, οι εσωτερικές αιμορροΐδες μπορεί να μην είναι ορατές αλλά μπορείτε ακόμα να τις αισθανθείτε και να εμφανίσετε συμπτώματα. Υπάρχει ελαφρός μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανιστούν αιμορροΐδες στη γυναίκα ιδιαίτερα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Αιμορροΐδες στον άντρα είναι επίσης πιθανές και σχετίζονται πολύ με τη διατροφή. Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν αιμορροΐδες και δεν είναι σοβαρό ιατρικό πρόβλημα, αλλά μπορεί να είναι πολύ οδυνηρό.

 

Αιτία

  • Άγχος
  • Δυσκοιλιότητα
  • Διατροφή
  • Εγκυμοσύνη
  • Καθαριότητα

 

Συμπώματα

Τα συμπτώματα μοιάζουν πάρα πολύ με αυτά της πρωκτικής σχισμής. Ένα από τα βασικά συμπτώματα είναι πόνος στην περιοχή του πρωκτικού δακτυλίου που συνήθως συνοδεύεται και με ελαφριά αιμορραγία. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις παρατηρείται φαγούρα στην περιοχή και τοπικός ερεθισμός.

 

Αντιμετώπιση


Κάποιοι γιατροί συνιστούν χάπια για τις αιμορροΐδες ενώ κάποια άλλη συνταγογραφούν αλοιφή για αιμορροΐδες. είναι Σε μερικές ακραίες περιπτώσεις ο γιατρός μπορεί να συστήσει την χειρουργική αφαίρεση των αιμορροΐδων. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί εάν οι αιμορροΐδες αντιμετωπιστούν γρήγορα και έγκαιρα. Χρησιμοποιώντας το σύστημα μπιντέ PopoVrisaki μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη σαν θεραπεία για αιμορροΐδες. Η χρήση στεγνού χαρτιού υγείας κατά τη διάρκεια έξαρσης αιμορροΐδων χειροτερεύει τον ερεθισμό και είναι επίπονη. Πράγμα που αναγκάζει να σκουπίσετε αναποτελεσματικά, αφήνοντας πίσω υπολείμματα που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρή μόλυνση. Το νερό από το PopoVrisaki μπιντέ θα δροσίσει τις φλεγμονώδεις αιμορροΐδες και θα καθαρίσει αποτελεσματικά την περιοχή. Η χρήση του νερού μπορεί να εξαλείψει την φαγούρα που συνήθως συνοδεύει τις αιμορροΐδες καλύτερα από φάρμακα και αλοιφές.

 

 

Αναπηρία - Υπέρβαρος

 

 

 

Τι είναι

Ως αναπηρία περιγράφεται η μερική ή ολική, δυσκολία στην αποτελεσματική χρήση όλων των άκρων.

 

Αιτία

  • Μεγάλη Ηλικία
  • Ατύχημα
  • Υπέρβαρος

Συμπώματα

Δυσκολία στην αποτελεσματική χρήση όλων των άκρων

Αντιμετώπιση


Άτομα μεγάλης ηλικίας ή άτομα με αναπηρίες είναι δύσκολο να καθαριστούν αφού έχουν κάνει χρήση της τουαλέτας. Η χρήση μπιντέ PopoVrisaki κάνει τον καθαρισμό, μετά τη χρήση της τουαλέτας πολύ πιο εύκολο και αποτελεσματικό. Το PopoVrisaki είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μπορεί να το χειριστεί κάποιος με ένα χέρι. Η αποτελεσματικότητα του καθαρισμού με νερό είναι σαφώς ανώτερη από αυτή με το στεγνό χαρτί υγείας.

 

 

 

Πρωκτικό Συρίγγιο

 

 

 

 

Τι είναι

Ένα πρωκτικό συρίγγιο ξεκινά συνήθως ως ένα πρωκτικό απόστημα, το οποίο είναι μια κοιλότητα στην πρωκτική περιοχή που έχει μολυνθεί και γεμίσει με πύον. Περίπου το ήμισυ όλων των ανθρώπων που αναπτύσσουν ένα πρωκτικό απόστημα θα πάθουν ένα πρωκτικό συρίγγιο. Οι μικροί αδένες στην πρωκτική και πρωκτική περιοχή μολύνονται και στη συνέχεια σχηματίζεται μια σήραγγα κάτω από το δέρμα που ενώνει το απόστημα τους μολυσμένους αδένες.

 

Αιτία

  • Σεξουαλικά Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις
  • Η νόσος του Κρον (Crohn)
  • Καρκίνος του Ορθού

 

Συμπώματα

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο μεγάλης διάρκειας ο οποίος είναι ανεξάρτητος με την αφόδευση. Επίσης παρατηρούνται φλεγμονές, ερυθρότητα και πρήξιμο που μπορεί να επεκταθούν σε όσχεο, γλουτούς, μηρό. Σε μερικές περιπτώσεις εμφανίζεται πυρετός και συχνή αυτόματη παροχέτευση πύου από το υπερκείμενο δέρμα.

 

Αντιμετώπιση


Η χρήση μπιντέ PopoVrisaki μπορεί να βοηθήσει αν έχετε ένα πρωκτικό συρίγγιο ή εάν έχετε χειρουργηθεί πρόσφατα για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα. Είναι αξιοσημείωτο ότι το πλύσιμο της περιοχής με νερό μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε ολοκληρωτικά ένα πρωκτικό συρίγγιο. Δεδομένου ότι η αρχική αιτία αυτής της περίπτωσης είναι μια λοίμωξη στην περιοχή του πρωκτού και του ορθού. Χωρίς χαρτί υγείας υπάρχει πολύ μικρότερος κίνδυνος για ξένη ύλη να φράζει τους πρωκτικούς αδένες το οποίο συμβάλει στην δημιουργία ενός πρωκτικού συριγγίου. Όταν χρησιμοποιείτε χαρτί υγείας και σκουπίζετε μικρές ίνες μπορεί να έρθουν ελεύθερες και να φράξουν τους πρωκτικούς αδένες σας, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα πρωκτικό απόστημα.

 

 

Πρωκτική φαγούρα

 

 

 

Τι είναι

Η φαγούρα του πρωκτού, ονομάζεται επίσης πρωκτικός κνησμός, είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα που οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν κάποια στιγμή. Ο πρωκτικός κνησμός δεν είναι επίπονος όπως οι αιμορροΐδες αλλά δεν παύει να είναι πάρα πολύ ενοχλητικός

 

Αιτία

  • Λοίμωξη
  • Άγχος
  • Διατροφή
  • Καθαριότητα

 

Συμπώματα

Τα συμπτώματα είναι απλά και αποτελούνται επί το πλείστον από τη συνεχή φαγούρα της περιοχής του πρωκτού.

 

Αντιμετώπιση


Το μπιντέ PopoVrisaki αποτελεί ένα από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την ανακούφιση του πρωκτικού κνησμού. Εάν η κνησμός προκαλείται από φλεγμονή του πρωκτού και του ορθού τότε το νερό βοηθά αυτούς τους ιστούς να αισθάνονται καλύτερα. Η μειωμένη χρήση στεγνού χαρτιού υγείας επιτρέπει στην περιοχή να επανέλθει.

 

 

 

Ελκώδης Κολίτιδα

 

 

 

 

Τι είναι

Η ελκώδης κολίτιδα είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλείται από το ανοσοποιητικό σύστημα και τις μη φυσιολογικές αντιδράσεις στους ιστούς του σώματός σας. Η ελκώδης κολίτιδα είναι μια χρόνια πάθηση η οποία μπορεί να προκαλέσει πόνο και δυσφορία, φλεγμονή στο παχύ έντερο και μικρά έλκη που μπορεί να παράγουν πύον. Η ελκώδης κολίτιδα και η νόσος του Crohn είναι οι πιο συνηθέστεροι τύποι φλεγμονώδους νόσου του εντέρου.

 

Αιτία

  • Ανοσοποιητικό Σύστημα

 

Συμπώματα

Ένα απο τα βασικά συμπτώματα είναι η επίμονη διάρροια και σε μερικές περιπτώσεις συνοδεύεται με εμφάνιση αίματος στα κόπρανα. Μπορεί επίσης να παρουσιάσει απώλεια βάρους και έλλειψη όρεξης.

 

Αντιμετώπιση


Η χρήση μπιντέ PopoVrisaki μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ελκώδης κολίτιδας. Η συχνή διάρροια προκαλεί ερεθισμό και αυξάνει την παρουσία μικροβίων στην περιοχή. Το νερό είναι πολύ λιγότερο ερεθιστικό από το χαρτί τουαλέτας και καθαρίζει πολύ καλύτερα.

 

 

 

Σύνδρομο Ευερεθίστου Εντέρου (IBS)

 

 

 

 

Τι είναι

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, γνωστό ως IBS, είναι μια διαταραχή του γαστρεντερικού σωλήνα που παρεμβαίνει στην λειτουργία του συστήματος και στις μυϊκές συσπάσεις του εντέρου. Το IBS δεν θεωρείται ασθένεια, αλλά είναι μια ομάδα συμπτωμάτων που στο παρελθόν μπορεί να έχει διαγνωσθεί ως σπαστικό έντερο, ευερέθιστο, κολίτιδα ή άλλες καταστάσεις. Το σύνολο των συμπτωμάτων μετονομάστηκε σε σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου επειδή οι αιτίες μπορεί να είναι εμφανής ή μη εμφανής (άγχος) αλλά τα αποτελέσματα για τη ζωή σας είναι πολύ αληθινά και επίπονα. Υπάρχουν 4 διαφορετικοί τύποι σύνδρομου ευερέθιστου εντέρου: IBS-C, IBS-D, IBS-M, IBS-U

 

Αιτία

  • Άγχος
  • Διατροφή
  • Υπέρβαρος

 

Συμπώματα

Το σύνολο των συμπτωμάτων του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα συμπτώματα των παθήσεων του εντέρου και του πρωκτού.

 

Αντιμετώπιση


Ανεξάρτητα από τον υποτύπο του σύνδρομου ευερέθιστου εντέρου, η χρήση μπιντέ PopoVrisaki μπορεί να συμβάλει στην ελαχιστοποίηση του πόνου και άλλων προβλημάτων που σχετίζονται με τη χρήση της τουαλέτας. Εάν έχετε δυσκοιλιότητα, το νερό από το μπιντέ μπορεί να χαλαρώσει τους μυς του σφιγκτήρα καθιστώντας ευκολότερη την αφόδευση. Αυτό μπορεί να αποτρέψει τις αιμορροΐδες, τις ρινικές σχισμές, ακόμα και την πρόπτωση του ορθού. Επίσης η χρήση μπιντέ βοηθά στο να αισθανθείτε φρεσκάδα ​​χωρίς πρόσθετο ερεθισμό της επίμαχης περιοχής.

 

 

 

Η νόσος του Κρον (Crohn's disease)

 

 

 

 

Τι είναι

Η νόσος του Crohn είναι ένας από τους δύο κοινούς τύπους φλεγμονώδους νόσου του εντέρου, ενώ ο άλλος είναι η ελκώδης κολίτιδα. Η νόσος του Crohn δεν περιορίζεται στο τοίχωμα του παχέος εντέρου όπως η ελκώδης κολίτιδα, αντίθετα το Crohn μπορεί να επηρεάσει κάθε στρώμα του τοίχου του εντέρου. Επιπλέον, η νόσος του Crohn μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε μέρος της γαστρεντερικής οδού και όχι μόνο στο παχύ έντερο. Μια άλλη διαφορά μεταξύ της νόσου του Crohn και της ελκώδους κολίτιδας είναι ότι το Crohn μπορεί πραγματικά να παραλείπει σημεία στο γαστρεντερικό σωλήνα, έτσι μπορεί να υπάρχουν περιοχές εντελώς υγιούς εντερικού ιστού μεταξύ των αρρωστημένων περιοχών.

 

Αιτία

  • Αβέβαιη
  • Μάλλον Γενετικό

 

Συμπώματα

Τα συμπτώματα της νόσου του Crohn περιλαμβάνουν πόνο και δυσφορία, διάρροια, απώλεια βάρους και έλλειψη όρεξης, πυρετό, αιμορραγία από τον ορθό και συχνή ανάγκη για επίσκεψη της τουαλέτας.

 

Αντιμετώπιση


Η χρήση μπιντέ PopoVrisaki μπορεί να είναι μια μεγάλη επένδυση για όσους πάσχουν από τη νόσο του Crohn και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Οι συχνές κινήσεις του εντέρου, αίμα στα κόπρανα και η διαρροή του βλεννογόνου μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό και πόνο στο ορθό και τον πρωκτό και το σκούπισμα με χαρτί υγείας ή ακόμα και υγρά μαντηλάκια, μπορεί να φουσκώσει περαιτέρω την περιοχή και να την καταστήσει πιο οδυνηρή. Επίσης μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία μικρών σχισμών που εμφανίζονται γύρω από τον πρωκτό και καθώς περιττωματική ύλη και επικίνδυνα βακτηρίδια έρχονται σε επαφή με το δέρμα δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για λοίμωξη. Το καθαρό τρεχούμενο νερό από το μπιντέ εξασφαλίζει η σωστή και υγιεινή καθαριότητα της περιοχής, μειώνοντας σημαντικά τις πιθανότητες για λοίμωξη.

 

 

Οστομία

 

 

 

Τι είναι

Μια οστομία είναι ένα χειρουργικό άνοιγμα που δημιουργείται έτσι ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν τα περιττώματά του σώματος.

 

Αιτία

  • Ιατρική Παρέμβαση

 

Συμπώματα

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με μια οστομία είναι το οξύ. Δεδομένου ότι τα μεγάλα έντερα εξουδετερώνουν το οξύ στα κόπρανα και μια οστομία αφαιρεί το περιττωματικό υλικό προτού να μπορέσει να περάσει σε όλη τη διαδρομή μέσα στα έντερα, τα κόπρανα είναι πολύ όξινα και μπορούν να βλάψουν τους ιστούς του δέρματός.

 

Αντιμετώπιση


Η χρήση μπιντέ PopoVrisaki είναι πολύ χρήσιμη αν έχετε οστόμη, επιτρέπει τον καθαρισμό του δέρματος με νερό απομακρύνοντας oποιοδήποτε όξινο υπόλειμμα από τα απόβλητά. Έτσι ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι περίπλοκων, όπως λοιμώξεις.

 

 

Ορθική Πρόπτωση

 

 

 

Τι είναι

Η ορθική πρόπτωση είναι η χαλάρωση του πυελικού εδάφους που οδηγεί σε αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεση. Εμφανίζεται περισσότερο σε γυναίκες μετά την εγκυμοσύνη αλλά και σε άντρες μετά από χρόνια άρση βαρών η βαριά χειρωνακτική εργασία. Η ορθική πρόπτωση μπορεί να έχει ήπια μορφή αλλά και σοβαρές περιπτώσεις όπου το ορθό προεξέχει από τον πρωκτό και απαιτείται άμεσα η επέμβαση γιατρού/χειρούργου.

 

Αιτία

  • Άγχος
  • Βαριά Χειρονακτική Εργασία
  • Εγκυμοσύνη
  • Δυσκοιλιότητα

 

Συμπώματα

Τα συμπτώματα ποικίλουν ανάλογα με τη σοβαρότητα της περίπτωσης. Περιλαμβάνουν πόνο στην περιοχή του πρωκτού, αυξημένη ενδοκοιλιακή πίεση και σε μερικές ακραίες περιπτώσεις ορθός προεξέχει από τον πρωκτό

 

Αντιμετώπιση


Χρησιμοποιώντας μπιντέ PopoVrisaki μπορείτε να κρατήσετε την πρωκτική περιοχή καθαρή, ξεπλένοντας πλήρως τα ανεπιθύμητα βακτήρια και τα περιττώματα. Η καθαριότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική σε αυτή την περίπτωση γιατί εάν ο ιστός δεν καθαριστεί καλά, τότε τα επιβλαβή βακτήρια μπορούν να ευδοκιμήσουν που μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση