μπιντέ τουαλέτας με κόνκορντ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο τελευταίος αιώνας έχει φέρει τις μεγαλύτερες και πιο ανατρεπτικές αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή. Πράγματα που σήμερα θεωρούμε δεδομένα, θα αποτελούσαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας πριν από 100 χρόνια. Δυο από τους τομείς που είδαν τις πιο ραγδαίες εξελίξεις είναι αυτός της ανθρώπινης μεταφοράς, αλλά και αυτός της καθημερινής υγιεινής μας. Όσον αφορά την μεταφορά, αρκεί να πούμε ότι για χιλιάδες χρόνια πριν από τον τελευταίο αιώνα, γενιές και γενιές ζούσαν και πέθαιναν, μην έχοντας βγει ποτέ από μια ακτίνα 50-100 χιλιομέτρων, από τη περιοχή που γεννήθηκαν. Η καθημερινή υγιεινή επίσης άλλαξε με αλματώδη ρυθμό και μια ενδεικτική ιστορία είναι αυτή της βασίλισσας Βικτορίας, η οποία φημιζόταν ότι έκανε μπάνιο σχεδόν κάθε μήνα, κάτι εντελώς απρόσιτο για τον μέσο πολίτη του 18ου αιώνα στην Αγγλία.

 

Σήμερα, μπορούμε να κάνουμε τον γύρο του κόσμου σε λιγότερες ώρες από όσες ήμερες χρειάστηκε ο Φιλέας Φόγκ και στα σπίτια μας υπάρχει ζεστό τρεχούμενο νερό, που κάνει το μπάνιο καθημερινή συνήθεια.

 

Τι έχουν αυτά να κάνουν με το Κονκόρντ και το μπιντέ;

 

Η 1η Οκτωβρίου του 1969 σημάδεψε μια από τις λαμπρότερες μέρες των ανθρωπίνων αερομεταφορών, μετά από αυτήν της παρθενικής πτήσης των Wright Brothers, το Κονκόρντ έκανε την πτήση με υπερηχητική ταχύτητα για πολίτες πραγματικότητα. Λίγοι τυχεροί είδαν το Κονκόρντ να πετάει και ακόμα λιγότεροι πέταξαν με αυτό, ωστόσο ο τομέας των αερομεταφορών είχε κάνει ένα βήμα μπροστά. Σχεδόν 34 χρόνια αργότερα, τον Νοέμβριο του 2003, για οικονομικούς λόγους το Κονκόρντ κάνει την τελευταία του πτήση. Την επόμενη ημέρα κανένας πολίτης της γης, ανεξαρτήτως χρημάτων, δεν μπορεί να πετάξει υπερηχητικά. Μια από τις λίγες φορές που η τεχνολογία κάνει ένα βήμα πίσω.

 

Όσον αφορά την καθημερινή υγιεινή, οι συνήθειες βελτιώθηκαν ανά τους αιώνες και τα τελευταία 50 χρόνια, η τουαλέτα αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του μοντέρνου σπιτιού. Έχοντας αρχίσει από τον αγρό, μεταφέρεται σε δωμάτιο εκτός του σπιτιού και τελικά η τουαλέτα βρίσκει την θέση της μέσα στο σπίτι. Από την δεκαετία του '60, ο μπιντές θεωρείται βασικό αξεσούαρ και εγκαθίσταται στις περισσότερες μεσογειακές τουαλέτες. Προσφέρει υγιεινό τρόπο καθαρισμού μετά την χρήση της τουαλέτας και γίνεται ευρέως αποδεκτός. Σε αντίθεση με την τελευταία πτήση του Κονκόρντ, για τον μπιντέ δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία που παύει να εγκαθίσταται. Ωστόσο, προς το τέλος της δεκαετίας του '80 πέφτει θύμα της έλλειψης χώρου στα αστικά κέντρα. Το απίστευτο είναι ότι αντικαθίσταται με το χαρτί υγείας, που μπορεί να θεωρηθεί μια από τις μεγαλύτερες νίκες των μέσων μαζικής ενημέρωσης και του μάρκετινγκ, έναντι της κοινής λογικής.

 

Όποιοι έχουν χρησιμοποιήσει μπιντέ, ξέρουν πως η λέξη «υγεία» στον τίτλο «χαρτί υγείας» είναι οξύμωρο. Χρησιμοποιούμε νερό για να πλύνουμε τα χέρια, τα μαλλιά και το πρόσωπο μας, αλλά μόνο χαρτί στον καθαρισμό μας μετά την χρήση της τουαλέτας. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος γιατρός ή μικροβιολόγος, για να καταλάβει τις πιθανές επιπτώσεις αυτής της συνήθειας στην υγεία μας. Επίσης, ο κάδος τουαλέτας μετατρέπεται σε πηγή μολύνσεων, μετά από λίγες χρήσεις.

 

Έτσι, το Κονκόρντ αλλά και ο οικιακός μπιντές είναι απο τις λίγες περιπτώσεις στις μέρες μας, που η τεχνολογία έχει κάνει ένα βήμα πίσω, επιφέροντας τεράστιες αλλαγές στην καθημερινότητα μας.

 

Ωστόσο, μια νέα συσκευή υπόσχεται να αλλάξει για πάντα την υγιεινή μας μετά την χρήση της τουαλέτας. Η ομάδα απο το PopoVrisaki σχεδίασε μια ενα μίνι σετ μπιντέ χειρός τουαλέτας που μπορεί να συνδεθεί στα περισσότερα ελληνικά μπάνια σε λιγότερο από 5 λεπτά, χωρίς καμία γνώση υδραυλικών και υπόσχεται να λύσει το πρόβλημα του μπιντέ, χωρίς να πιάνει χώρο στο μπάνιο μας.

 

Η χρήση του είναι πολύ εύκολη, ανοίγοντας τον διακόπτη τρεχούμενο νερό είναι διαθέσιμο στο PopoVrisaki και πατώντας μόνο ένα κουμπί, νερό με ρυθμιζόμενη πίεση καθαρίζει την επίμαχη περιοχή. Μετά την χρήση μπορούμε να στεγνώσουμε το σώμα μας, με λίγο χαρτί ή μια καθαρή πετσέτα.

 

Είναι κατασκευασμένο με τα ποιοτικότερα υλικά (ανοξείδωτο ατσάλι και διπλό πιεσμένο ABS), προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του ελληνικού μπάνιου και έρχεται με εγγύηση ενός ή δυο ετών, ανάλογα με το μοντέλο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα www.popovrisaki.gr ή καλέστε στο 2751 500 500

 

χρήση σύστημα μπιντέ