Διαβάστε προσεκτικά τα παρακάτω για να αποφύγετε πιθανόν λάθη στην ανακαίνιση του μπάνιου σας

 

Πρόσθεσε 'οπτικό' χώρο με καθρέφτες

Ένα απο τα πιο συχνά προβλήματα στην ανακαίνιση μικρού μπάνιου είναι η έλλειψη χώρου. Η πρόσθεση πραγματικού χώρου είναι σχεδόν πάντα αδύνατη αλλά αυτό δεν είναι ανυπέρβλητο πρόβλημα. Το ανθρώπινο μάτι εξαπατάται εύκολα οσο αφορά τον χώρο, ένας απο τα πιο συνήθης τρόπους είναι η χρήση καθρέφτη. Επίσης φώτα κοντά στον καθρέφτη ή ενσωματωμένα σε αυτόν δίνουν ακόμα περισσότερο βάθος στο χώρο. Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε μερικά παραδείγματα όπου ο καθρέφτης δίνει οπτικό χώρο στο μπάνιο.

 

καθρέφτες μπάνιου με φώτα καθρέφτες μπάνιου με φώτα καθρέφτες μπάνιου με φώτα καθρέφτες μπάνιου με φώτα

 

 

 

Πρόσθεσε 'οπτικό' χώρο με επιφάνειες

'Οπως αναφέραμε και παραπάνω ο χώρος παίζει τεράστιο ρόλο στην ανακαίνιση μπάνιου και πρέπει να κάνουμε ότι περνά απο τα χέρια μας για να δώσουμε την αίσθηση ότι ο χώρος είναι πολύ μεγαλύτερος απο όσο είναι. Ένα άλλο καλό τρίκ είναι η χρήση μεγαλύτερων πλακιδίων. Προτείνουμε να διαλέξετε μεγάλα πλακάκια μπάνιου κατά προτίμηση χωρίς σχέδια και σε ανοιχτά χρώματα. Είναι ξεκάθαρο και από τις παρακάτω φωτογραφίες ότι ένα μπάνιο με μεγάλα πλακάκια ανοιχτού χρώματος φαίνεται πολύ πιο αέρινο από ένα μπάνιο στο οποίο έχουν εγκατασταθεί μικρά πλακάκια με σχέδια ιδιαίτερα αν αυτά είναι σκούρου χρώματος. Η δεκαετία του 90 πέρασε το καφέ χρώμα πλακάκι δεν έχει πια θέση στο μπάνιο μας. Aνοιχτές αποχρώσεις του γκρί είναι ότι καλύτερο και διαχρονικό.

 

 

 

μεγάλα πλακάκια μπάνιου μεγάλα πλακάκια μπάνιου 2 μεγάλα πλακάκια μπάνιου 3 μεγάλα πλακάκια μπάνιου 4

 

 

 

Μοντέρνα Μπάνια - τι έχουν κοινό

Εαν ακολουθήσουμε τους δύο παραπάνω κανόνες έχουμε ήδη κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα στο σχεδιασμό ενός μοντέρνου μπάνιου. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να καταλάβουμε τι κοινό έχουν όλα τα Μοντέρνα Μπάνια. Κοιτώντας χιλιάδες φωτογραφίες από πρόσφατες ανακαινίσεις βγάζουμε συμπέρασμα ότι κρατώντας μία λιτή γραμμή μέσα στο μπάνιο έχουμε το καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα για το χώρο. Aποφεύγουμε περιττά αντικείμενα που γεμίζουν το χώρο όπως για παράδειγμα κουρτίνες μπάνιου η πλακάκια με περίπλοκα σχέδια. Χρησιμοποιούμε γυαλί πλεξιγκλάς για την μπανιέρα και λείες επιφάνειες στους τοίχους για να αυξήσουμε όσο το δυνατόν την αίσθηση του χώρου.

 

 

 

Μοντέρνα μπάνια Μοντέρνα μπάνια 2 Μοντέρνα μπάνια 3 Μοντέρνα μπάνια 4

 

 

 

Διάλεξε ΕΝΑ στύλ για όλο τον χώρο

Αυτός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς κανόνες για την ανακαίνιση τουαλέτας. Το στύλ της τουαλέτας μπορεί να διαφέρει απο αυτό του υπόλοιπου σπιτιού αλλά ο χώρος της τουαλέτας πρέπει να έχει ένα εννιαίο στύλ. Είναι ένα απο τα μικρότερα δωμάτια του σπιτιού και στυλιστικές παρατυπίες γίνοται εύκολα αισθητές. Τα είδη υγιεινής, στρογγυλά, τετράγωνα, μοντέρνα ή κλασσίκα, πρέπει όλα να είναι ομοιόμορφα απο το ίδιο υλικό και το ίδιο χρώμα και στύλ, δίνοντας μοναδικό χαρακτήρα στον χώρο.

 

 

 

μοντέρνο μπάνιο Popovrisaki 1 μοντέρνο μπάνιο Popovrisaki 2 μοντέρνο μπάνιο Popovrisaki 3 μοντέρνο μπάνιο Popovrisaki 4

 

 

 

Πρόσθεσε walk-in wet room

Εαν μας το επιτρέπει ο χώρος και το budget μας τότε αναμφίβολα είναι καλό να προσθέσουμε ένα walk-in wet room. Το walk-in wet room είναι κάτι που δεν λείπει από τα μοντέρνα μπάνια μιας και είναι πραγματικά εντυπωσιακό στην όψη του. Aυτό που ξεχωρίζει με το walk-in wet room είναι ότι δεν υπάρχει βάση κάτω από το ντους αλλά συνεχίζει συνήθως με το ίδιο πλακάκι δίνοντας την αίσθηση ενιαίου χώρου. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά ωραία παραδείγματα που το κρύσταλλο του τζαμιού είναι το μόνο που διαχωρίζει τον χώρο του ντους

 

 

 

Μοντέρνα μπάνια wet room Μοντέρνα μπάνια wet room2 Μοντέρνα μπάνια wet room3 Μοντέρνα μπάνια wet room4

 

 

 

Μοντέρνα Μπάνια Πολυτελείας

Στις περιπτώσεις όπου το budget μας είναι απεριόριστο μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνιστούμε τη χρήση γρανίτη και στο πάτωμα αλλά και στους τοίχους. Το χρώμα του γρανίτη μπορεί να είναι λευκό, μπέζ με λίγες σκιές αλλά ακόμα και μαύρο μιας και η γυαλάδα του προσθέτει απίστευτα όμορφο χαρακτήρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι επιλογές των ειδών υγιεινής πρέπει να είναι επίσης εκλεπτυσμένη έτσι ώστε να αναδείξει την ιδιαιτερότητα του χώρου.

 

 

 

Μοντέρνα μπάνια Πολυτελείας Μοντέρνα μπάνια Πολυτελείας 2 Μοντέρνα μπάνια Πολυτελείας 3 Μοντέρνα μπάνια Πολυτελείας 4

 

 

 

Απόφυγε το Jacuzzi

Μπορεί να είναι μεγάλος ο πειρασμός να προσθέσουμε τζακούζι σε ένα μπάνιο που ανακαινίζουμε αλλά η συμβουλή μας είναι να το αποφύγετε. Τα λευκά πλαστικά τζακούζι θυμίζουν δεκαετία 90 μοιάζουν περισσότερο με νοσοκομειακά εργαλεία παρά όμορφα είδη υγιεινής. Εάν για λόγους υγείας πρέπει να προσθέσουμε το τζακούζι σας συνιστούμε να διαλέξετε κάποιο του οποίου η λειτουργία να είναι πολύ διακριτική. Εάν έχετε χρήματα να σπαταλήσετε τότε σκεφτείτε να προσθέσετε ένα μοντέρνο τετράγωνο τζακούζι σαν κι αυτό που απεικονίζεται στην τελευταία φωτογραφία.

 

 

 

Μοντέρνα μπάνια Jacuzzi Μοντέρνα μπάνια Jacuzzi 2 Μοντέρνα μπάνια Jacuzzi 3 Μοντέρνα μπάνια Jacuzzi 4

 

 

 

Πρόσθεσε "wow factor" με 3D τρισδιάστατα πατώματα

Μια νέα καινοτομία στο χώρο του μπάνιου είναι η χρήση τρισδιάστατων 3D πατωμάτων και το βλέπουμε συχνά σε μικρά ή παιδικά μπάνια. Πρόκειται για ακρυλικά τυπωμένα πατώματα που μπορούν να παραγγελθούν στο μέγεθος του χώρου σας και να έχουν θέματα που ποικίλλουν. Συνηθίζεται η χρήση φωτογραφίων απο τη φύση αλλά δεν λείπουν και οι πιο έξυπνες φωτογραφίες που έχουν έντονη την αίσθηση τρίτης διάστασης και προσθέτουν ένα ευχάριστο τόννο στην τουαλέτα.

 

 

 

3D trisdiasta patomata 3D trisdiasta patomata 3D trisdiasta patomata 3D trisdiasta patomata

 

 

 

Πρόσθεσε μπιντέ

Πιστεύουμε ότι ο μπιντές δεν πρέπει να λείπει απο το μοντέρνο μπάνιο. Όπου υπάρχει χώρος για εγκατάσταση επικαθήμενου μπιντέ το συνιστούμε ανεπιφύλακτα. Η επιστροφή του μπιντέ οδήγησε πολλές εταιρείες ειδών υγιεινής να τον ξανασχεδιάσουν έτσι να ταιριάζει και στα πιο μοντέρνα μπάνια. Όπου η εγκατάσταση επικαθήμενου μπιντέ δεν είναι ευφικτή, λόγο χώρου, το Popovrisaki δίνει την λύση. Μια συσκευή που ταιριάζει σε όλα τα μπάνια, εγκαθίσταται σε 5 λέπτα και δίνει οριστική λύση για τον καθαρισμό μετά την χρήση τουαλέτας. Τέρμα στην ανθυγιεινή συνήθεια του στεγνού χαρτιού υγείας, με το PopoVrisaki μπορούμε να πλύνουμε την επίμαχη περιοχή και να σκουπίσουμε το νερό με λίγο χαρτί υγείας. Έτσι βοηθά να μένει και το καλάθι της τουαλέτας καθαρό, με πολύ λιγότερα χαρτιά αλλά και χωρίς ακαθαρσίες.

 

 

 

ανακαίνιση μπανιου τουαλετας Popovrisaki 1 ανακαίνιση μπανιου τουαλετας Popovrisaki 2 ανακαίνιση μπανιου τουαλετας Popovrisaki 3 ανακαίνιση μπανιου τουαλετας Popovrisaki 1

 

 


Με την χρήση μπιντέ μπορείτε να μειώσετε το κόστος στο χαρτί υγείας εως και 90%. Το σύστημα μπιντέ PopoVrisaki μπορεί να εγκατασταθεί σε όλα τα Ελληνικά μπάνια σε 5 μόλις λεπτά χωρίς τη βοήθεια υδραυλικού.

 

 

 

χρηση μπιντέ