Το PopoVrisaki είναι φθηνότερο και απο το πιο οικονομικό χαρτί υγείας.

 

Με €29,90 μπορείτε να σώσετε εως 90% στο χαρτί υγείας χρησιμοποιώντας το σύστημα μπιντέ PopoVrisaki. Μπορεί να εγκατασταθεί σε 5 λεπτά σε όλα τα Ελληνικά μπάνια, προσφέρει υγιεινή και φρεσκάδα μετά την χρήση της τουαλέτας. Το παρακάτω βίντεο δείχνει πως λειτουργεί και μπορείτε να πατήσετε επάνω στις φωτογραφίες για περισσότερες λεπτομέρειες.

 

 

σύστημα μπιντέ popovrisaki χρήση σύστημα μπιντέ

 

 

Εαν θέλετε να μάθετε για τα πλεονεκτήματα της χρήσης μπιντέ για την υγιεινή και καθαριότητα μας, επισκεφτείτε το blog μας

 

 

Εκατοντάδες τόνοι χαρτιού υγείας χρησιμοποιούνται στη χώρα μας κάθε χρόνο, από όλους μας, μετά τη χρήση της τουαλέτας. Συνηθίζεται να χρησιμοποιούμε στεγνό και πολλές φορές οικονομικό χαρτί υγείας για την πλύση της επίμαχης περιοχής μετά τη χρήση της τουαλέτας. Αυτό είναι κάτι που καθιερώθηκε προς το τέλος της δεκαετίας του 80 όταν τα αστικά κέντρα είδα μία τεράστια ανάπτυξη στο χτίσιμο καινούργιων διαμερισμάτων τα οποία λόγω έλλειψης χώρου δεν εγκατέστησαν μπιντέ.

 

 

Αυτό σημαίνει ότι πολλοί Έλληνες, ιδιαίτερα αυτή από νεότερες γενιές δεν έχουν χρησιμοποιήσει και δεν έχουν δει ποτέ πώς λειτουργεί ο μπίντες και σαφώς δεν γνωρίζουν τα οφέλη απο την χρήση του μπιντέ. Θα πούμε περισσότερα επ'αυτού στο τέλος του άρθρου αλλά ας δούμε το κόστος του χαρτιού υγείας.


 

Μιας και το χαρτί υγείας είναι κάτι που χρησιμοποιούμε όλοι καθημερινά, αποτελεί μια τεράστια αγορά αξίας εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο. Τα σούπερ μάρκετ ανταγωνίζονται πολύ σκληρά για να προσφέρουν χαρτί υγείας στις χαμηλότερες τιμές. Μπορούμε να χωρίσουμε το χαρτί υγείας το οποίο πωλείται στην αγορά σε τρείς βασικές κατηγορίες: Branded, ΟΕΜ, τρίτης κατηγορίας.

 

  • Branded είναι κάποιες φορές εισαγόμενα άλλες φορές ενχώρια οπως για παράδειγμα το χαρτί υγείας endless ή χαρτί υγείας Kleenex (Αυτό με το κουταβάκι στο κουτί ;)). Aυτά τα χαρτιά υγείας είναι υψηλής ποιότητας, υδατοδιαλυτά, κάποιες φορές εμπλουτισμένa με ευχάριστες μυρωδιές ή άρωμα. Σε αυτή την κατηγορία συναντάμε και χαρτί υγείας οικολογικό φτιαγμένο 100% από κυτταρίνη. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι πολύ καλής ποιότητας και δεν χρειάζεται λεύκανση στο τελικό προϊόν. Δυστυχώς όλα αυτά έχουν το μειονέκτημα ότι ανεβάζουν την τιμή και αυτή η κατηγορία είναι η ακριβότερη από τις τρείς, με τιμές που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν €0.8 Eυρώ ανά ρόλο.

  • ΟΕΜ είναι αυτό το οποίο παράγουν τα ίδια τα σούπερ μάρκετ με το δικό τους όνομα τυπωμένο πάνω στη συσκευασία όπως για παράδειγμα χαρτί υγείας A-B Βασιλόπουλος ή χαρτί υγείας Σκλαβενίτης. Αυτή είναι μία κατηγορία στην οποία η ποιότητα συσχετίζεται με το όνομα του σούπερ μάρκετ. Πολλές φορές αυτά τα χαρτιά υγείας είναι εξίσου καλής ποιότητας όσο μερικά από τα εισαγόμενα αλλά δεν παύει να υπάρχουν και σούπερ μάρκετ τα οποία χρησιμοποιούν χαμηλότερης ποιότητας χαρτί υγείας. Αυτό είναι το πιο σύνηθες χαρτί υγείας σε προσφορά, ο λόγος για αυτό είναι ότι τα σούπερ μάρκετ έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους και έτσι μπορούν να κατεβάσουν την τιμή. Σε αυτή την κατηγορία τα χαρτιά είναι υδατοδιαλυτά, ίσως εμπλουτισμένα με ευχάριστες μυρωδιές ή άρωμα και σε πιο χαμηλές τιμές σε σχέση με τα Branded οι τιμές κυμαίνονται γύρω στο €0.5 ευρώ ανά ρόλο.

  • Tέλος έχουμε τα χαρτιά υγείας της τρίτης κατηγορίας, τα οποία δεν είναι καλής ποιότητας και συνήθως είναι αμφισβητήσιμης κατασκευής όπως χαρτί υγείας από Βουλγαρία ή χαρτί υγείας από Κίνα. Αυτή είναι μία κατηγορία όπου η ξεκάθαρα ή ποιότητα πέφτει θύμα της τιμής. Πολλά από αυτά τα χαρτιά είναι σκληρά γιατί έχουν φτιαχτεί από πολτό χαρτιού χαμηλής ποιότητας που μπορεί να έχει ήδη επεξεργαστεί δύο ή περισσότερες φορές. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι εντελώς υδατοδιαλυτά πράγμα που δημιουργεί προβλήματα με τις αποχετεύσεις. Όλοι λίγο πολύ έχουμε δεί παραδείγματα βουλωμένων αποχετεύσεων, ξέρουμε πόσο δυσάρεστο είναι αλλά και πόσο ακριβή είναι η επισκευή του προβλήματος. Επίσης σε αυτή τη κατηγορία έχουμε και την υψηλότερη χρήση χλωρίου ακόμα και διοξίνης για να ασπρίσουν το χαρτί πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό της περιοχής και δερματίτιδα. Η διοξίνη θεωρείται ως καρκινογόνο μπορεί να δημιουργήσει παρενέργειες στον οργανισμό μας και είναι η πολύ καλή για το περιβάλλον. οι τιμές κυμαίνονται γύρω στα €0.3 λεπτά ανά ρόλο.

Αφού είπαμε τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε κατηγορίας, ας κάνουμε ένα αριθμητικό παράδειγμα για να δούμε πόσο μας κοστίζει η χρήση του χαρτιού υγείας ανά έτος. Aς υποθέσουμε ότι ο μέσος άνθρωπος χρησιμοποιεί ένα ρολό χαρτί υγείας κάθε δύο μέρες, αυτό σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσει περίπου 180 ρολά το χρόνο. Εάν υποθέσουμε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει αυτά τις χαμηλότερης κατηγορίας αλλά αυτά με €0.5 ευρώ ανά ρόλο, το συνολικό κόστος κυμαίνεται από €90 μέχρι €120 ανά έτος. Πάνω κάτω ο μέσος Έλληνας ξοδεύει €7 ευρώ το μήνα για χαρτί υγείας. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μικρό ποσό αλλά γίνεται πολύ μεγαλύτερο όταν λάβουμε υπόψη μας οικογένειες με πολλά μέλη.

Ποιό είναι λοιπόν το εναλλακτικό στο χαρτί υγείας; Το σύστημα μπιντέ PopoVrisaki. Όπως είπαμε και παραπάνω ο μπιντές που εξαφανίστηκε από τα περισσότερα μπάνια τη δεκαετία του 80 τώρα κάνει την επιστροφή του στα Ελληνικά μπάνια. Χρησιμοποιώντας μπιντέ μετά τη χρήση τουαλέτας επιτυγχάνουμε την απόλυτη καθαριότητα αλλά κάνουμε και οικονομία μιας και χρησιμοποιούμε χαρτί υγείας μόνο για να στεγνώσουμε την περιοχή αφού έχουμε χρησιμοποιήσει το PopoVrisaki. Aυτό μπορεί να επιφέρει ως και 90% οικονομία στο χαρτί υγείας που σημαίνει ότι μία τριμελής οικογένεια μπορεί να σώσει πάνω από 300 ευρώ το χρόνο. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά σαν φυσική θεραπεία για αιμορροΐδες

Το PopoVrisaki μπορεί να εγκατασταθεί σε όλα τα ελληνικά μπάνια μέσα σε 5 λεπτά χωρίς την ανάγκη για υδραυλικό.

 

 

Οδηγίες Εγκατάστασης