Η Ελλάδα έχει έναν από τους χαμηλότερους συντελεστές στην χρήση του μπιντέ ανά σπίτι. Σε πολλές Ασιατικές αλλά και Ευρωπαϊκές χώρες η χρήση του μπιντέ ανά σπίτι ξεπερνά το 40% και σε μερικές από αυτές φτάνει μέχρι και το 80%. Στην Ιαπωνία, για παράδειγμα, σπάνια θα βρει κάποιος τουαλέτα που να μην έχει μπιντέ. Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι στην Ιαπωνία η χρήση του μπιντέ θεωρείται τόσο σημαντική που συχνά κάποιος συναντά ακριβά μοντέλα μπιντέ που ξεπερνούν σε κόστος τις 3.000 ευρώ σε μοντέρνα σπίτια, καλά ξενοδοχεία ή εστιατόρια. Αυτά τα μοντέλα μπιντέ συνήθως διαθέτουν θερμαινόμενη θέση, ελεγχόμενη ταχύτητα του νερού έως και ενσωματωμένο mp3 player.

 

χρηση μπιντε

 

 

Ένας από τους σημαντικούς λόγους για τους οποίους στην Ελλάδα δεν συναντάμε συχνά μπιντέδες σε σπίτια έχει να κάνει με την έλλειψη χώρου λόγω της πυκνής κατοίκησης σε αστικά κέντρα. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 70 και του 80 η ταχύτητα με την οποία οικοδομήθηκε η Αθήνα, για παράδειγμα, ήταν τρομακτική. Συνεπώς η γη ακρίβυνε και οι εργολάβοι έκαναν ότι μπορούσαν για να χωρέσουν δύο και τρία υπνοδωμάτια σε όσο δυνατόν μικρότερο χώρο. Θύμα αυτής της προσπάθειας έπεσε ο μπιντές ο όποιος αφαιρέθηκε από τα περισσότερα μπάνια έτσι ώστε να εξοικονομηθεί χώρος. Το αντίκτυπο αυτής της αφαίρεσης έχει να κάνει με την καθημερινή μας υγιεινή η οποία υποβαθμίστηκε λόγω της χρήσης στεγνού χαρτιού υγείας. Το χαρτί υγείας είναι ιδανικό για να στεγνώνει κάποιος την επίμαχη περιοχή μετά τη χρήση μπιντέ αλλά όχι για να χρησιμοποιείται στεγνό.

 

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα οφέλη από την καθημερινή χρήση μπιντέ αντί για στεγνό χαρτί υγείας

Καθαριότητα στην επίμαχη περιοχή popovrisaki

Καθαριότητα στην επίμαχη περιοχή

Είναι δύσκολο έως αδύνατο να καθαρίσει κάποιος την επίμαχη περιοχή, χρησιμοποιώντας μόνο στεγνό χαρτί υγείας. Όσα κομμάτια χαρτί και να χρησιμοποιηθούν είναι αναπόφευκτο να μείνουν κάποια υπολείμματα. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί γιατροί συνιστούν σε γυναίκες μετά τη γέννα να χρησιμοποιούν μπιντέ ώστε να αποφεύγονται μολύνσεις. Το νερό είναι ευρέως δεκτό ως το καλύτερο διαλυτικό μέσο διαλυτικό όσον αφορά την καθημερινή μας καθαριότητα. Το χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε αντικείμενα, το πρόσωπό και το σώμα μας. Χρησιμοποιώντας λοιπόν τον μπιντέ μετά τη χρήση της τουαλέτας εξασφαλίζουμε το σωστό και υγιεινό τρόπο καθαρισμού της περιοχής.
 

Θεραπευτική επίδραση στο δέρμα popovrisaki

Θεραπευτική επίδραση στο δέρμα

Η χρήση του μπιντέ θεωρείται ιδανική για όσους πάσχουν από αιμορροΐδες, αλλεργίες ή οποιουδήποτε άλλου τύπου ερεθισμούς. Η χρήση του στεγνού χαρτιού υγείας επιδεινώνει πάρα πολύ την κατάσταση των αιμορροΐδων αλλά και άλλων ερεθισμών. Επίσης η συνεχής χρήση του στεγνό χαρτιού υγείας έχει αποδειχτεί να δημιουργεί ερεθισμούς και μολύνσεις στην περιοχή. Καθαρό, τρεχούμενο νερό έχει μία θεραπευτική και ανακουφιστική επίδραση στο δέρμα μας μετά τη χρήση της τουαλέτας.
 

Φιλικό προς τις εγκαταστάσεις της τουαλέτας popovrisaki

Φιλικό προς τις εγκαταστάσεις της τουαλέτας

Όλοι μας έχουμε αντιμετωπίσει βουλωμένες σωληνώσεις τουαλέτας, οι οποίες είναι πολύ δυσάρεστες και σε κάποιες περιπτώσεις ακριβές ως προς τη διόρθωσή τους. Η πλειοψηφία αυτών των προβλημάτων δημιουργείται από χαρτιά τα οποία δεν λιώνουν, συσσωρεύονται μέσα στις σωλήνες με αποτέλεσμα αυτές να βουλώνουν. Χρησιμοποιώντας μπιντέ μειώνουμε κατά πολύ τη χρήση του χαρτιού υγείας, μιας και το χρησιμοποιούμε μόνο για να στεγνώσουμε την περιοχή και έτσι αποφεύγουμε αποχετευτικά προβλήματα. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι αυτό της εξάλειψης τησ χρήσης κάλαθου απορριμμάτων της τουαλέτας. Το καλαθάκι απορριμμάτων της τουαλέτας είναι μία τις μεγαλύτερες πηγές μολύνσεων μέσα σε κάθε σπίτι, επίσης το άδειασμα είναι μία δυσάρεστη διαδικασία. Χρησιμοποιώντας μπιντέ μπορούμε να καταργήσουμε οριστικά το καλάθι απορριμμάτων της τουαλέτας
 

Φιλικό προς το περιβάλλον popovrisaki

Φιλικό προς το περιβάλλον

Σε μία τυπική χρήση μπιντέ υπολογίζεται ότι καταναλώνετε περίπου 1 λίτρο νερό και λίγο χαρτί υγείας για το στέγνωμα της περιοχής. Με αυτό τον τρόπο σώζουμε τα δεκάδες εκατομμύρια δέντρα κόβονται κάθε χρόνο για τη δημιουργία του χαρτιού υγείας.
 

Oικονομικό popovrisaki

Oικονομικό

Η χρήση του μπιντέ εξοικονομεί περίπου 90% στη χρήση του χαρτιού υγείας . Δεδομένου του πόσο συχνά χρησιμοποιούμε την τουαλέτα μπορούμε να κάνουμε απόσβεση της επένδυσης μέσα σε μερικούς μήνες. Το Popovrisaki έχει σχεδιαστεί συγκεκριμένα για τις ελληνικές τουαλέτες. Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει σε 5 λεπτά χωρίς υδραυλικό.
 

Εγκατάστησε μπιντέ στην τουαλέτα σου σε 5 λεπτά